Montessori Spielzeug • Kreatives Lernen • Förderung für Dein Kind

Montessori-legetøj - Kreativ læring - Støtte til dit barn

Montessori-legetøj

Montessoripædagogikken har etableret sig som en succesfuld metode til at fremme børns udvikling. Montessori legetøjet spiller en central rolle: Det er designet til at stimulere børns fantasi og kreativitet og samtidig forbedre deres motoriske og kognitive færdigheder. "Hjælp mig med at gøre det selv!" - Dette berømte princip af Maria Montessori illustrerer, hvad der ligger bag det pædagogiske koncept. Montessori-filosofien lægger stor vægt på børns selvbestemmelse og opmuntrer deres eget initiativ. Erkendelsen af, at de selv har udrettet noget, er den bedste læringssucces, børn kan få. Montessori-legetøj understøtter disse principper og er derfor ideelle som gaver til børn i forskellige aldre.

Opdag deres egne evner: Montessori-legetøj til nyfødte og børn fra 1 år og opefter

Det meste Montessori-læringsmateriale og -legetøj henvender sig til børn fra 3 år og opefter. Men selv babyer kan opmuntres efter Montessori-princippet. For børn i alderen 0-12 måneder er hovedformålet at lære i deres eget tempo og at opfatte deres omgivelser med alle deres sanser. Enkelt babylegetøj lavet af træ som f.eks. legebuerog træbøger med mønstre, kontraster og former er ideelle i forhold til Montessori-tilgangen. Farverige motoriske regnbuer er særligt populære, da de kan integreres i legen på mange forskellige måder og stimulere børnenes kreativitet.

Tidlig barndomsudvikling fra småbørnsalderen: Montessori-lege for børn fra 2 og 3 år

Småbørnsalderen markerer begyndelsen på den fase, hvor motoriske færdigheder, især finmotoriske færdigheder, udvikles yderligere. Interessen for låse og fastgørelsesmidler, som udvikles i det første leveår, kan nu realiseres intensivt. Motorik- og øvebrætter eller låsehuse tilbyder langvarig aktivitet og hjælper børn med at træne deres finmotorik. Trådspil er også meget populære i denne alder, da de giver børn mulighed for at øve deres klemmegreb på en legende måde. Billedsorteringsspil, hvor komponenterne sorteres efter størrelse, farve eller form, kan hjælpe med at sortere. Børn på 3 år og derover kan også give deres kreativitet frit løb med hamrespil.

5 tips til at integrere Montessori-tilgangen i vuggestuen

Udvalget af Montessori-legetøj er stort og vokser hele tiden! Her er fem tips til, hvordan du med succes kan integrere Montessori-konceptet på dit barns værelse:

  1. Børneorienteret legetøj: Tilbyd materialer, der appellerer til sanserne og stimulerer dit barns interesse. Trælegetøj er særligt velegnet på grund af deres naturlige udseende og fornemmelse.

  2. Rolig atmosfære: Montessori-legetøj skal opdages i en rolig atmosfære uden forstyrrelser. Undgå baggrundsstøj og andet distraherende legetøj, når dit barn prøver et nyt Montessori-legetøj.

  3. Tillad fejltagelser: Børn lærer også ved at begå fejl. Hvis læringsatmosfæren er rolig, opdager de ofte selv formålet med et pædagogisk stykke legetøj uden at skulle have en masse forklaringer. Lad dit barn lære på egen hånd, og vær tålmodig.

  4. Integrer hverdagen: Montessori-tilgangen er let at integrere i hverdagen. At klæde sig på selv, hjælpe med rengøring eller lave mad og købe ind sammen fremmer børns selvstændighed.

  5. Udnyt kreativiteten: Vær kreativ og brug dine omgivelser, eller lav selv Montessori-inspireret legetøj! Fyld små kasser med forskellige genstande for at lave akustiske lyde, eller saml sten i forskellige størrelser for at forklare proportioner. En anden idé er en selvlavet blomsterhukommelse, som fremmer koncentration og hukommelse.

×