kletterdreieck-spielideen

Klatretrekanten: 5 kreative legeidéer

Fra eksperterne hos Studio Belize® - Designstudio for produkter til børn:

Med en klatretrekant kan børn ifølge Pikler ikke bare klatre og trække sig selv op, men meget mere. Klatretrekanten er designet af Emmi Pikler til primært at fremme grovmotorikken hos børn, men kreativiteten spiller også en vigtig rolle. Da Pikler-klatretrekanten er et "open-play"-legetøj, kan du "opfinde" uendeligt mange legemuligheder med en Pikler-klatretrekant - alt, hvad du behøver, er en smule kreativitet.
Her præsenterer vi 5 kreative ideer til, hvordan du kan bruge klatretrekanten sammen med dit barn. I disse lege bruger vi Pikler Art klatretrekantsættet med rutsjebane.

pikler-trekant-Klatretrekanten-med-rutsjebane-rickiracka

RICKI RACKA®

Klatretrekant med rutsjebane

til-produktet

Indhold

1) Sigt og kast

2) Skub ballonen gennem trinnet

3) Rutsjebane som rampe til bolde, biler eller kugler

4) Træk i reb på rutsjebanen

5) Red dyrene

Nummer 1: Sigt og kast

Til denne aktivitet bruger vi skåle i forskellige størrelser (helst brudsikre af træ eller plastik) og placerer dem på rutsjebanen i rækkefølge. Nu kan børnene kaste deres udstoppede dyr, bolde eller andre (bløde) legefigurer ned i skålene fra en lille afstand. På den måde træner børnene deres øje-hånd-koordination på en legende måde.

pikler-trekant-Klatretrekanten-med-rutsjebane

RICKI RACKA®

Klatretrekant med rutsjebane

til-produktet


Nummer 2: Skub ballonen gennem trinene

Som forberedelse til denne ballonleg skal ballonerne først pustes op. Ballonerne må ikke være for store, men heller ikke for små - det er bedst at blæse dem op på en sådan måde, at ballonerne kan skubbes gennem trinene med en lille indsats. Nu kan du klemme alle ballonerne ind mellem trinene i alle højder, og børnene kan nu skubbe dem gennem trinene. Når de har alle ballonerne, starter det hele forfra. Vores små elskede denne leg og gentog den, indtil alle ballonerne var sprunget.

bæredygtige-babyprodukter.bellkink

Nummer 3: Rutsjebane som rampe til biler, bolde eller kugler

Selv om denne aktivitet lyder enkel, er den meget populær blandt børnene. Ved hjælp af rutsjebanen kan børnene lade deres legetøjsbiler, bolde, kugler eller andre runde genstande rulle eller trille ned ad en rampe. Tip: Man kan placere forhindringer på rutsjebanen, så boldene eller kuglerne støder ind i hinanden, så legetøjets bane ændres på en kreativ måde.

pikler-trekant-Klatretrekanten-med-rutsjebane-brugt

Nummer 4: Træk i reb på rutsjebanen

Denne aktivitet er for de lidt ældre børn for at forbedre deres balanceevne. Til rebtrækket er det bedst at bruge et lagen for at sikre et godt greb (glatte lagner glider i børns små hænder).

Stil jer over for hinanden ved klatretrekanten med rutsjebanen. Nu kan børnene tage fat i enden af lagenet og langsomt trække sig hen mod dig på rutsjebanen. Lav en lille udfordring ved at få dit barn til at køre baglæns ned ad rutsjebanen.

Nummer 5: Red dyrene

Til den sidste aktivitet "Red dyrene" skal du bruge nogle dyr og noget bånd/snor. Det betyder ikke noget, om dyrene er store eller små eller lavet af plys, træ eller plastik.

Dyrene hænges op på gelænderne ved hjælp af snorene. Bind venligst ikke en knude, men en løkke, så børnene lettere kan løsne den og dermed "redde" dyrene.

Leder du efter en 1 års fødselsdagsgave? Læs vores blogartikel: Den perfekte gave til 1-årige

×