Kintsugi

Har du nogensinde hørt om Kintsugi?

Denne fascinerende japanske kunstform forvandler ødelagt keramik til fantastiske kunstværker. Forestil dig, at dit yndlingskeramik går i stykker - men i stedet for at smide det væk, forvandler du det til noget endnu smukkere. Med Kintsugi-teknikken fyldes revner i skåle eller tallerkener med guld, som ikke kun taler om styrke og individualitet, men også om helbredelse.

Skønheden i ufuldkommenhed

Som designer ser jeg Kintsugi som meget mere end bare en restaureringsmetode. Kintsugi er en kilde til inspiration.

Denne kunstform viser, at skønhed også kan findes i ufuldkommenhed. Ved at forbinde ødelagte stykker keramik med linjer af guld bliver resultatet ikke bare reparerede genstande, men ægte kunstværker, der bringer harmoni til boligområder. Disse kunstværker taler om modstandskraft og transformation.

Kintsugi fungerer for mig som en metafor for den menneskelige tilstand - det viser, at ny skønhed og styrke kan vokse ud af bruddene og arrene i vores liv. Hver søm af guld, skabt af nødvendighed, er en ny, smukkere form for liv. Kintsugi-objekter er en værdsættelse af fortiden og samtidig kunsten at skabe nyt.

- Bell Kink

Grundlægger af Studio Belize

Hvad er Kintsugi?

Kintsugi er mere end bare at lime ødelagte stykker sammen. Denne kunstform bruger urushi-lak og det fineste guldpulver til at genforene keramik- eller porcelænsfragmenter til en helhed. Det handler om mere end reparation; det handler om at værdsætte brud som en del af et objekts historie. Dette koncept giver genstandene en ny, dybere mening - de legemliggør den skønhed, der afsløres, når man overvinder udfordringer.

Die Kunstform Kintsugi hat ihre Wurzeln tief im japanischen Zen-Buddhismus und ist eng mit der Ästhetik von Wabi Sabi verbunden. Kintsugi lehrt uns, dass es in der Unvollkommenheit eine unvergleichliche Schönheit gibt, die durch die goldenen Risse hervorgehoben wird.

Kintsugi

Interessierst du dich für Kintsugi? Hier ist, was du brauchst:

  • Ein zerbrochenes Keramikobjekt
  • Keramik-Kleber
  • Goldfarbenes Epoxidharz-Pigment
  • Eine Kunststoff-Unterlage
  • Holzstäbchen zum Mischen
  • Ein Pinsel

 Kintsugi Für Dich:

  1. Sortiere die sauberen und staubfreien Scherben.
  2. Mische etwas Kintsugi-Goldfarbe mit dem Kleber.
  3. Trage die Kintsugi-Mischung auf eine der Bruchkanten auf.
  4. Füge die passenden Teile sorgfältig zu Kintsugi zusammen und halte sie fest.
  5. Lasse den Kleber aushärten und wiederhole den Vorgang für alle Teile.

Kintsugi - Fazit

Kintsugi ist eine Lebenseinstellung. Es geht um Akzeptanz und die Wertschätzung von Makeln als Teil unserer individuellen Geschichte. Kintsugi bietet eine reiche Quelle der Inspiration. Tauche ein in die Welt des Kintsugi und entdecke, wie du mit dieser Technik nicht nur Keramik, sondern auch einen Teil deines Lebens bereichern kannst.

×