How to

Tidligt blomstrende planter

Forårsstemning til dit hjem

Rådgiver

Længes du efter de første forårsbebudere?

Oplev de fortryllende tidligt blomstrende miniatureløg, og lær, hvordan du kan nyde deres sarte blomster på din altan eller i dit hjem. Find ud af, hvilke planter der blomstrer tidligt, og hvornår du kan plante dem derhjemme.

Til derhjemme

Hvad er tidlig blomstring?

Hvis du går en tur i februar, vil du måske opdage små grønne blade i sneen eller på de nøgne enge. Det er de første tidlige blomster, der er på vej! Disse særlige planter åbner forårssæsonen og viser deres farverige blomster frem allerede i marts. Tidligt blomstrende planter er ikke kun velegnede til udendørs brug, men også til altanen eller huset. Du kan placere miniatureløg som dekoration på borde eller konsoller for at beundre deres blomster på nært hold. Selv planter som vintergækker eller vintergækker kan præsenteres stilfuldt i terrakottapotter med mospuder.

Hvornår skal man plante tidligt blomstrende løg?

Plant løgene hvert efterår i haven eller i krukker, så de kan nå at spire i tide til foråret. Sørg for, at planterne er beskyttet mod frost om vinteren. Som tommelfingerregel skal blomsterløg plantes dobbelt så dybt, som de er høje. De kan plantes tættere sammen i krukker end på friland.

Sådan planter du tidligt blomstrende blomster i potter

Tænk over, hvilken pottejord du vil bruge. Mange løg stammer fra områder med sten og klippeskråninger, f.eks. Middelhavsområdet, Tyrkiet eller Centralasien. Giv dine løg en veldrænet jordblanding af leret kompost og planteleret, lavagrus eller mineralsand (to dele kompost til en del grus). Vær også opmærksom på anbefalingerne for plantedybde for de forskellige typer af løg.

Få tidligt blomstrende planter til at blomstre igen

Når du har plantet, skal du kun vande af og til og vente. Senest i januar eller februar vil du se de første grønne spidser. Når krokus, blåstjerne & Co. er visnet, kan du lade løgene blive i potten eller sætte dem udenfor efter den første blomstring, så de kan fortsætte med at sprede sig.

Med disse anvisninger kan du bringe lidt forår ind i dit hjem og slå bro over tiden til den rigtige forårsstart med glade blomsterfarver.

Guide

Tidlige blomster - tips til dekoration og pleje

Forestil dig, at de første varme solstråler falder ind gennem dit vindue og danser på en kærligt arrangeret samling af tidlige blomster. Som indretningsarkitekt vil jeg gerne vise dig, hvordan du med enkle midler kan forvandle dit hjem til et forårsrefugium.

Krokus og blåstjerne - Disse sarte forårsbebudere er perfekte til små potter i vindueskarmen. Plant dem tæt sammen i en blanding af pottemuld og sand for at fremme dræning. Krokus og blåstjerne har brug for meget lidt vand for at udvikle deres lyse blomster.

Tulipanerog stjernehyacinter - En klassiker, der aldrig går af mode, er tulipaner, som du kan kombinere med de lyseblå stjernehyacinter. Vælg bløde pastelfarver for at få en beroligende effekt eller stærke farver for at sætte accenter. Begge typer planter har brug for lidt mere vand end krokus, så sørg for, at jorden forbliver fugtig, men undgå vandmætning.

Vintergækkerog blå puder - Vintergækker, som ofte symboliserer den allerførste antydning af forår, er perfekte til at kombinere med den bunddækkende blå pude. Placer dem i små grupper i lave potter, og kombiner dem med mos for at simulere et skovbillede. Begge foretrækker kølige, fugtige forhold, så hold jorden jævnt fugtig.

Kaukasusmyrte og vinterjasmin - Kaukasusmyrten tilføjer et strejf af det eksotiske med sine melankolske blå toner og er ideel til skyggefulde områder. Derudover er vinterjasmin fantastisk, da den er hårdfør nok til at trives i mere golde hjørner af din have.

Vintergækog pil - Vintergæk med sine lyserøde eller hvide blomster og den bivenlige pil er fantastiske, tidligt blomstrende planter til solrige steder. Ikke nok med at de tilfører haven pragt, de støtter også den lokale fauna.

Ved at samle disse forskellige, tidligt blomstrende planter i din have kan du skabe en oase af ro og nyt liv. Lad dig inspirere af naturen og bring dens friskhed og vækst ind i hvert hjørne af dit hjem.

×