For alle aldre

Legetøj til motoriske færdigheder

Babyer og småbørn

Legetøj til motoriske færdigheder

Du ønsker, at dit barn skal have det bedst mulige grundlag for sin fremtid.

De første par år er afgørende for dit barns udvikling. De former de færdigheder, der vil følge dit barn resten af livet. Legetøj til motoriske færdigheder er et uundværligt redskab, der fremmer og støtter dit barns sensoriske og motoriske færdigheder på mange forskellige måder.

Find ud af her, hvilket motoriklegetøj der passer til hvilken aldersgruppe.

God fornøjelse med læsningen!

Indholdsfortegnelse

  1. Motoriklegetøj til babyer
  2. Motoriklegetøj fra 1 år
  3. Motoriklegetøj fra 2 år
  4. Motorisk legetøj fra 3 år
  5. Stærk selvtillid og forbedret bånd mellem forældre og barn
  6. Konklusion
  7. SPØRGSMÅL OG SVAR: Legetøj til motorisk aktivitet

Hvilket motoriklegetøj til hvilken alder?

Fra eksperterne hos Studio Belize® - Designstudio for produkter til børn:

Gymnastikredskaber til småbørn er en fantastisk måde at udvikle børns motoriske færdigheder og uafhængighed på. De tilbyder en velkommen forandring fra traditionelt legetøj og giver børn mulighed for at forbedre deres smidighed og koordination.

pikler-trekant-Klatretrekanten-med-rutsjebane
Photo by IG:@Minafagerlund

Hvilke gymnastikredskaber er mest populære blandt småbørn?

Et af de bedst kendte og mest populære gymnastikredskaber til små børn er Pikler trekanten. Pikler Triangle Set with Slide er opkaldt efter den ungarske børnelæge Emmi Pikler og er designet til at udvikle børns motoriske færdigheder og selvstændighed. Det er en konstruktion af træsøjler i form af en trekant, som ofte kombineres med en Pikler-rutsjebane. Børn bruger Pikler-trekanten til at klatre, glide og balancere.

pikler-trekant-Klatretrekanten-med-rutsjebane

RICKI RACKA® 

Pikler trekant med rutsjebane

til-produktet-button


Pikler Triangle er et fremragende eksempel på et gymnastikredskab, der både er funktionelt og æstetisk flot. Klatretrekanten med rutsjebane fremmer dit barns kropskoordination, finmotorik og selvstændighed. Samtidig er det et stilfuldt element, der visuelt forbedrer børneværelset og forvandler det til en rigtig indendørs eventyrlegeplads.

Et andet godt eksempel på gymnastikredskaber til småbørn er klatrevægge. De fremmer dit barns kropskoordination og finmotorik og giver mange muligheder for kreativ leg. Klatrevægge findes i mange forskellige størrelser og former, så de kan integreres i enhver børnehave. Klatrevægge er ikke egnede til småbørn. De er mere interessante for små børn.

schaukel-kleinkinder-turngeräte

Indendørs gyn ger er også et godt stykke gymnastikudstyr til indendørs brug. Børn kan gynge uden at skulle udenfor eller på legepladsen, hvilket også sparer forældrene for en masse tid.

Hængekøjer er også meget populære gymnastikredskaber til børn i hjemmet. De opmuntrer dit barns kropskoordination og finmotorik og giver mange muligheder for kreativ leg. Hængekøjer findes i mange forskellige størrelser og former, fra enkle indendørs hængekøjer til store udendørs hængekøjer. De kan også fås i forskellige farver og mønstre for at gøre børneværelset mere visuelt interessant.

hängematten

Et andet godt eksempel på gymnastikudstyr til småbørn er klatretårne. De opmuntrer dit barns kropskoordination og finmotorik og giver mange muligheder for kreativ leg. Klatretårne findes i mange forskellige størrelser og former, fra enkle indendørs tårne til store udendørs tårne.

Et andet godt eksempel på gymnastikredskaber til småbørn er balancebrætter. De udvikler dit barns kropskoordination og finmotorik og giver mange muligheder for kreativ leg. Balancebrætter findes i mange forskellige størrelser og former, fra enkle brætter til indendørs brug til store brætter til udendørs brug.

balanceboard

Alt i alt har gymnastikredskaber til småbørn mange fordele i forhold til andre typer legetøj. De fremmer udviklingen af kropskoordination, finmotorik, selvstændighed og kreativitet. Vælg gymnastikredskaber, der både er funktionelle og æstetisk tiltalende for at forbedre børneværelsets udseende. En velvalgt kombination af gymnastikredskaber kan hjælpe dit barn med at føle sig sikker og tryg og udvikle sig sundt.

Måske er følgende artikel også af interesse? Montessori: Opmuntring gennem rumdesign og legetøj

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Legetøj til motoriske færdigheder

Hvilke lege fremmer motorikken?

Lege som at bygge sandslotte, forhindringsbaner, fingerlege, kæder og sorteringslege fremmer dit barns motoriske udvikling.

Hvilket legetøj er pædagogisk værdifuldt?

Pædagogisk værdifuldt legetøj fremmer færdigheder, har en høj legeværdi, stimulerer fantasien og opmuntrer til selvstændig leg. Det er alsidigt og tilbyder altid nye måder at lege på.

Hvad fremmer en motorikvæg?

En motorikvæg sparer plads og fremmer fingerfærdighed og reaktionsevne. Da alt er fastgjort, kan ingen dele blive væk.

Hvordan fremmer jeg den motoriske udvikling?

Aktiviteter som at hoppe, gribe, kaste, springe og klatre træner grovmotorikken. Leg i parken eller på legepladsen samt sportsgrene som atletik, svømning, ridning, fodbold eller kampsport er ideelle.

Hvad falder alt sammen ind under motorik?

Motorik omfatter alle bevægelser, der styres af hjernen. Den opdeles i finmotorik (små muskelgrupper, f.eks. hænder, fødder, ansigt) og grovmotorik (større bevægelser).

Hvad er motoriske lege?

Motoriklege er afgørende for børns fysiske og mentale udvikling. De hjælper med at koordinere bevægelser og forstå rumlige forhold.

Hvad er finmotorik hos børn?

Finmotorik indebærer små, specifikke bevægelser med hænder, fødder og ansigt. Disse færdigheder opmuntres gennem aktiviteter som farvelægning, trådning og fingerspil.

Hvilke motoriske færdigheder udvikler maling?

Farvelægning fremmer både finmotorik og grafomotorik. Børn lærer at føre blyanten på en koordineret måde og at følge linjer præcist.

Hvad er pædagogiske spil?

Pædagogiske lege er centrale for børns udvikling. De hjælper børn med at genkende deres evner, svagheder, følelser og ønsker og med at udvikle et selvbillede.

×