Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

Opskrift nr. 17

Krydret thai-karry med oksekød

Hvis du kan lide krydret mad, skal du helt sikkert prøve nuea gaeng prik. Det er nok en af de stærkeste og mest krydrede retter i det thailandske køkken. Man kan finde den på næsten hvert eneste gadehjørne i Thailand. Den er mindre kendt i Tyskland, da den er for stærk til den gennemsnitlige vestlige gane. Det er en meget enkel ret. Oksekødet skal være mørt og ikke sejt, mens karryen har en tyk konsistens og ikke er flydende. Opskriften kombinerer det stærke krydderi og den salte smag med smagen fra karrypastaen på en unik måde.

Abonner på vores nyhedsbrev for at få flere nye familieopskrifter.

God fornøjelse med madlavningen!

God fornøjelse med madlavningen!

Instruktioner til madlavning

Anstrengelse: Let

Forberedelse: 10 min.

Samlet tid: 3,5 timer

INGREDIENSER TIL 2 PORTIONER

  • 500 g mør oksemørbrad

  • 1 teskefuld palmesukker

  • 5 blade af kaffirlime, revet

  • 2 kopper vand

  • Ristede tørrede chilier til pynt

Karrypasta (pisk alle ingredienser sammen):

  • 6 store tørrede chilier, renset for kerner, lagt i blød og derefter presset for overskydende vand, finthakket

  • 1 teskefuld stødt havsalt

  • ¼ kop skrællede skalotteløg, finthakket

  • 1½ spiseskefuld pillet hvidløg, finthakket

  • 1½ spiseskefuld galanga, finthakket

  • 3 spiseskefulde citrongræs, finthakket

  • 1 spiseskefuld gurkemeje, finthakket

  • 20 peberkorn

  • 1½ spiseskefuld rejepasta


TIPS TIL TILBEREDNING

  1. Brug mørt oksekød som f.eks. mørbrad eller filet. Det forkorter tilberedningstiden.

  2. Køb oksekødet dagen før tilberedningen, og sæt det på køl, så den naturlige mørningsproces kan virke.

  3. Hvis du skærer kødet på tværs af årerne, bliver det mørt i stedet for sejt.


TRIN 1

Vask oksekødet, og dup det tørt. Skær det i tynde strimler, og sæt det til side.

TRIN 2

Kom 1 kop vand i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt karrypastaen og derefter oksekødet. Når oksekødet næsten er kogt, tilsættes sukkeret, og der røres rundt. Tilsæt endnu en kop vand, og skru ned for varmen. Kog, indtil oksekødet er mørt, og karryen tykner. Riv kaffirlimebladene ned i karryen, og tag den af varmen.

TRIN 3

Servér i en skål, og pynt med stegte, tørrede chilier. Server med et udvalg af friske grøntsager.

×