Thai-karry
Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien
.
Massman Curry
Massaman-karry er en af de mere berømte karryretter fra Thailand - og med rette: oksekødet er mørt og velduftende. Karrysuppen har en perfekt cremet konsistens og en blank, rød tekstur på toppen.
Smagen er sød og krydret, men ikke for sød. Kartofler, løg og peanuts er kogt til perfektion. Himmelsk og nem at lave!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få nye familieopskrifter.
God fornøjelse med madlavningen!
Massman Curry
Anstrengelse: Enkel
Forberedelse: 20 min.
Samlet tid: 45 min.
INGREDIENSER TIL 2 PORTIONER
- 1 kilo oksefilet
- 1½ kop tyk kokosmælk
- 4 kopper tynd kokosmælk (2 kopper tyk kokosmælk med 2 kopper vand)
- 50 gram skrællede jordnødder, ristede
- 6 løg (30 g hver)
- 2 kartofler (100 g hver)
- 5 kardemommeblade
- 10 kardemommefrø, ristede
- 1 kanelstang (3-5 cm lang)
- ¼ kop og 2 spiseskefulde palmesukker
- ¼ kop og 2 spiseskefulde fiskesauce
- ¼ kop og 2 spiseskefulde tamarindpasta
- 4 spiseskefulde Seville-appelsinjuice
- 4 spiseskefulde vegetabilsk olie
Karrypasta
(pisk alle ingredienser fint sammen)
- 3 store tørrede chilier, uden kerner, grofthakkede og ristede
- 1 teskefuld stødt havsalt
- 3 spiseskefulde pillede skalotteløg, finthakket og ristet
- 2 spiseskefulde pillet hvidløg, finthakket, ristet
- ½ spsk galangal, finthakket, ristet
- 3 spiseskefulde citrongræs, finthakket, ristet
- 1½ spsk korianderrødder, finthakkede, ristede
- 1 spiseskefuld korianderfrø, ristede, pulveriserede
- 1 teskefuld kanel, ristet, pulveriseret
- 1 teskefuld spidskommen, ristet, pulveriseret
- 1 teskefuld peber, ristet, pulveriseret
- ½ tsk muskatnød, ristet, pulveriseret
- ½ teskefuld nellike, ristet, pulveriseret
- ½ teskefuld kardemommefrø, ristede, pulveriserede
- 1 teskefuld grillet rejepasta (pakket ind i bananblad)
Instruktioner til madlavning
TRIN 1
Rens oksekødet, dup det tørt, og skær det i halve. Hæld den tynde kokosmælk i en gryde, og varm den op ved middel varme. Tilsæt oksekødet, og lad det koge i 30 minutter. Tag oksekødet op af gryden, og skær det i stykker på 5x5 cm. Læg kødet tilbage i gryden, og lad det simre, til det er kogt og mørt.
TRIN 2
Rens og kog kartoflerne. Skræl dem, og skær dem i stykker på 2,5x2,5 cm. Skræl og halver løgene. Kog dem i 3 minutter, og lad dem hvile i en beholder.
TRIN 3
Hæld vegetabilsk olie på en pande, og varm den op ved middel varme. Tilsæt karrypastaen, og lad den stege, indtil den dufter, tilsæt langsomt den tynde kokosmælk, og rør godt rundt. Tilsæt oksekødet, og lad det simre ved svag varme. Tilsæt peanuts, og lad det simre, indtil oksekødet er mørt og tilberedt.
TRIN 4
Tilsæt sukker, fiskesauce, tamarindpasta, Seville-appelsinsaft, kardemommeblade, kardemommefrø og ristet kanel. Rør godt rundt.
TRIN 5
Tilsæt kartofler og løg. Øg varmen, og kog i yderligere 20 sekunder. Juster smagen, og tag gryden af varmen.
TRIN 6
Server i en skål. Du kan servere denne ret med agurkedip, syltet ingefær eller syltet hvidløg.