Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

Opskrift nr. 22

Oksekød med krydret dip

Yam henviser til den varme og sure dressing, som er afbalanceret med palmesukker. Nuea Yang betyder grillet oksekød. En ribeye-bøf med fedt i midten eller en rumpsteak med fedt i kanten er ideel til denne lækre salat. Dressingen indeholder ingen olie, så det fede kød giver den nødvendige smag - det dufter også dejligt og må ikke være for tørt. Salaten smager endnu bedre med en smagfuld dypsauce (Jaew). Den bør serveres lunken - perfekt til varmere dage.

Abonner på vores nyhedsbrev for at få flere nye familieopskrifter.

God fornøjelse med madlavningen!

God fornøjelse med madlavningen!

Instruktioner til madlavning

Anstrengelse: Let

Forberedelse: 40 min.

Samlet tid: 40 timer

INGREDIENSER TIL 2 PORTIONER

1 oksemørbrad (400 gram)

Varm dippingsauce (Jaew): Bland alle ingredienserne sammen, og smag til.

1 spsk tørrede bird's eye-chilier, ristede og finthakkede

1 tsk. ris, ristet og stødt fint

1 spsk pillede skalotteløg, finthakket 1 stilk lang koriander, finthakket

2 spsk fiskesauce

2 spsk limesaft

1 tsk fiskesauce

4 tsk havsalt, kværnet


TIPS TIL TILBEREDNING

  1. Brug fedt oksekød, da oksekødet dufter mere intenst efter grilning. Ribeye steak med fedtet midte eller en rumpsteak med fedtet kant er ideelt.

  2. Mariner ved stuetemperatur i ca. 1-2 timer for at gøre oksekødet mørt. Oksekødet bør dog ikke opbevares uden for køleskabet i mere end 2 timer, da varmen ellers vil forringe kvaliteten.


TRIN 1

Vask oksekødet, og dup det tørt. Skær oksekødet i tynde skiver, men lad den nederste del sidde på, så du kan sprede oksekødet og få et større stykke.

TRIN 2

Bland med fiskesauce og salt. Mariner i 1-2 timer eller natten over i køleskabet.

TRIN 3

Grill ved medium varme på en kulgrill. Grill på begge sider, tag dem ud, og lad dem køle af. Skær i mundrette stykker. Servér på en tallerken med den krydrede dippingsauce og friske grøntsager som agurk, kål, thaibasilikum og citronmelisseblade samt dampede klistrede ris.

×