Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien
Oksekød med krydret dip
Yam henviser til den varme og sure dressing, som er afbalanceret med palmesukker. Nuea Yang betyder grillet oksekød. En ribeye-bøf med fedt i midten eller en rumpsteak med fedt i kanten er ideel til denne lækre salat. Dressingen indeholder ingen olie, så det fede kød giver den nødvendige smag - det dufter også dejligt og må ikke være for tørt. Salaten smager endnu bedre med en smagfuld dypsauce (Jaew). Den bør serveres lunken - perfekt til varmere dage.
Abonner på vores nyhedsbrev for at få flere nye familieopskrifter.
God fornøjelse med madlavningen!
God fornøjelse med madlavningen!
Instruktioner til madlavning
Anstrengelse: Let
Forberedelse: 40 min.
Samlet tid: 40 timer
INGREDIENSER TIL 2 PORTIONER
1 oksemørbrad (400 gram)
Varm dippingsauce (Jaew): Bland alle ingredienserne sammen, og smag til.
1 spsk tørrede bird's eye-chilier, ristede og finthakkede
1 tsk. ris, ristet og stødt fint
1 spsk pillede skalotteløg, finthakket 1 stilk lang koriander, finthakket
2 spsk fiskesauce
2 spsk limesaft
1 tsk fiskesauce
4 tsk havsalt, kværnet
TIPS TIL TILBEREDNING
-
Brug fedt oksekød, da oksekødet dufter mere intenst efter grilning. Ribeye steak med fedtet midte eller en rumpsteak med fedtet kant er ideelt.
-
Mariner ved stuetemperatur i ca. 1-2 timer for at gøre oksekødet mørt. Oksekødet bør dog ikke opbevares uden for køleskabet i mere end 2 timer, da varmen ellers vil forringe kvaliteten.
TRIN 1
Vask oksekødet, og dup det tørt. Skær oksekødet i tynde skiver, men lad den nederste del sidde på, så du kan sprede oksekødet og få et større stykke.
TRIN 2
Bland med fiskesauce og salt. Mariner i 1-2 timer eller natten over i køleskabet.
TRIN 3
Grill ved medium varme på en kulgrill. Grill på begge sider, tag dem ud, og lad dem køle af. Skær i mundrette stykker. Servér på en tallerken med den krydrede dippingsauce og friske grøntsager som agurk, kål, thaibasilikum og citronmelisseblade samt dampede klistrede ris.