Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien
.
SVINEKØD I KARRY MED INGEFÆR
Gaeng Hung Lay, som kommer fra Shan-staten i Burma, er berømt i den nordlige del og er senere blevet en kultret i hele Thailand. Og med rette, med denne smag! Svinekæber og -ribben braiseres langsomt i en masse urter og krydderier. Resultatet er møre, fede stykker svinekød, som er helt gennemsyret af den rige og smagfulde sauce. Denne ret er ikke for sød. Saucen har en tyk konsistens, der minder om massaman-karry. Hvidløg og ingefær er kogt til perfektion. Hvis du vil imponere nogen, er det her din ret - men det tager tid! Og bare rolig. De enkelte trin er enkle.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få nye familieopskrifter.
God fornøjelse med madlavningen!
God fornøjelse med madlavningen!
Instruktioner til madlavning
Anstrengelse: Let
Forberedelse: 40 min.
Samlet tid: 60 min.
INGREDIENSER TIL 6 PORTIONER
-
1 kg svinekam
-
500 gram svinekød
-
1 spiseskefuld mørk, sød sojasauce
-
4 kopper vand
-
½ kop frisk ingefær, tyndt hakket
-
½ kop pillet hvidløg
-
1 spiseskefuld karrypulver
-
3-4 spiseskefulde tamarindpasta
-
1 spiseskefuld stødt havsalt hængende
Karrypasta: Pisk alle ingredienser fint sammen
-
5 store tørrede chilier, udblødt i vand og presset tørre, finthakket
-
1 teskefuld stødt havsalt
-
1/2 spiseskefuld pillet hvidløg
-
3 spiseskefulde pillede skalotteløg
-
½ spiseskefuld galanga, finthakket
-
1½ spiseskefuld citrongræs, finthakket
-
1 teskefuld rejepasta
TIPS TIL TILBEREDNING
-
Server med 2-3 bundter risnudler (kanom jeen) ved at hælde suppen over nudlerne, drys med koriander, forårsløg og stegte hvidløg.
-
Læg bønnespirer og syltet salat på en sidetallerken sammen med lime. Risnudlerne kan også serveres med suppen i en separat skål. Bønnespirer, syltet salat og andet pynt kan også serveres i en lille separat skål.
-
Server de stegte bird's eye-chilier (eller oliestegte stødte chilier) i en lille skål for at få en ekstra syrlig og krydret smag.
-
Flæskesvær kan bruges som pynt.
-
Thai sida-tomater er at foretrække til denne ret, da de smager bedre end andre tomatsorter på grund af deres søde og syrlige smag.
TRIN 1
Vask begge typer svinekød rent, og dup dem tørre. Skær dem i stykker på 4-5 cm. Læg dem i en skål, og tilsæt mørk sojasauce og karrypasta. Lad det marinere i en time.
TRIN 2
Steg svinekødet på en pande, til det er gennemstegt. Tilsæt vand, luk låget, og lad det simre, indtil svinekødet er mørt. Tilsæt ingefær i skiver, hvidløg og karry eller karrypulver. Rør rundt og bland godt. Fortsæt med at stege, indtil ingefær og hvidløg er kogt og dufter.
TRIN 3
Tilsæt tamarindpasta og salt efter smag. Retten skal have 3 smage: syrlig, salt og krydret. Hvis den ikke er salt, skal du tilsætte mere salt. Lad det simre, indtil svinekødet er mørt, og sluk så for varmen. Servér i en skål med friske eller syltede grøntsager og dampede klistrede ris.