Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

.

Opskrift nr. 20

Thai-karry med risnudler

En af de mest populære retter i det sydlige Thailand. Det er som thailændernes spaghetti bolognese. Der er endda nogle restauranter, der har specialiseret sig i den, og der er mange variationer. Sjældent set i Tyskland - men første gang man prøver den, er den så meget desto mere lækker! Hvis alt går glat, har hakket karry en perfekt konsistens med en glat tekstur, der ikke er klumpet. De gule farver kommer fra gurkemejen. Retten er krydret, har en intens smag og dufter dejligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få nye familieopskrifter.

God fornøjelse med madlavningen!

God fornøjelse med madlavningen!

Instruktioner til madlavning

Anstrengelse: Let

Forberedelse: 20 min.

Samlet tid: 30 timer

INGREDIENSER TIL 2 PORTIONER

  • 1 kg friske risnudler

  • 1 kg hvidfisk med knurhår

  • ½ kop tyk kokosmælk

  • 3½ kopper tynd kokosmælk (1¾ kopper tyk kokosmælk og 1¾ kopper vand)

  • 3 kopper vand

  • 2 stykker gurkemeje, skåret i 2-3 cm stykker og let knust

  • 1 fed pillet hvidløg, hakket

  • 2 skrællede skalotteløg, hakket

  • 1 stilk citrongræs, hakket

  • 2 teskefulde havsalt

  • 4 blade af kaffirlime, revet

Karrypasta (pisk alle ingredienser sammen)

  • Karrypasta: Pisk alle ingredienserne sammen.

  • 40 store tørrede chilier, uden kerner, udblødte og finthakkede

  • 1 teskefuld stødt havsalt

  • 3 spiseskefulde citrongræs, finthakket

  • 1½ spiseskefuld galanga, finthakket

  • 1½ spsk gurkemeje, finthakket

  • 1 spsk kaffir-limeskal, finthakket

  • 30 peberkorn

  • 2 spiseskefulde rejepasta

Grøntsager: agurk, bønnespirer, slangebønner, tigerkål, søde basilikumblade eller et udvalg af grøntsager med friske grøntsager og krydderurter.

Syltedegrøntsager: syltede skvalderkål, bønner, auberginer og bitre bønner


TIPS TIL TILBEREDNING

  1. Piskeris har et meget tæt kød, som bliver luftigt, når det hamres. Havbars kan bruges i stedet, men dens kød er ikke så luftigt som pighvarens.


TRIN 1

Vask, skæl og rens fisken. Bring vandet i kog, og læg fisken i gryden. Tilsæt gurkemeje, hvidløg, skalotteløg, citrongræs og salt, og kog, til fisken er færdig. Tag fisken op, og lad den køle af. Når den er afkølet, tages kødet ud af fisken, og det stødes i en morter. Sæt det til side.

TRIN 2

Hæld vandet fra den fond, som fisken blev kogt i. Bring den i kog ved middel varme. Tilsæt tynd kokosmælk og karrypasta til blandingen. Lad det koge op, tilsæt derefter den udbankede fisk, og skru ned for varmen. Kog, indtil karryen er tyk, og tilsæt så kaffirlimetræer og tyk kokosmælk. Sluk for varmen, når det koger igen.

TRIN 3

Karryen skal nydes enten med eller på friske risnudler sammen med et udvalg af friske og syltede grøntsager.

×