Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

.

Opskrift nr. 10

THAI SOMMERRULLER

De lækre, friske sommerruller er i Tyskland kendt som noget typisk vietnamesisk. Men næsten alle asiatiske lande har deres egen version af friske sommerruller. I Thailand er disse ruller en yndlingssnack, og jeg har spist de lækreste sommerruller i Chiang Mai (Nordthailand). På thai hedder denne ret ก๋วยเตี๋ยวลุยสวน Guay Tiew Lui Suan - bogstaveligt talt oversat til "nudler gennem haven". Retten er lavet med sprøde grøntsager og friske krydderurter, som du kan finde i din have - deraf navnet "gennem haven".

Thailandske sommerruller serveres normalt med cremede og krydrede peanutsaucer eller hvidløgs- og chilisaucer. Afhængigt af sæsonen foretrækker jeg den ene eller den anden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få nye familieopskrifter.

God fornøjelse med madlavningen!

God fornøjelse med madlavningen!

Instruktioner til madlavning

Anstrengelse: Let

Forberedelse: 10 min.

Samlet tid: 20 min.

INGREDIENSER TIL 2 PORTIONER ELLER 10 SOMMERRULLER

  • 100 g salat eller salatblanding (f.eks. icebergsalat, rucola, romaine)

  • 10 ark rispapir

  • 2-3 gulerødder

  • 1 agurk

  • 1 peberfrugt

  • 50 g friske spirer (f.eks. mungbønner, ærtespirer)

  • 1 håndfuld mynte

  • 1 håndfuld thaibasilikum

  • 200 g protein (valgfrit) - f.eks. hakket kød, rejer, bøf

Til dyppesaucen:

  • 1 lime

  • 5 spsk sød chilisauce

  • 1 spsk fiskesauce eller 2 spsk sojasauce

  • 3 spsk. jordnødder


TIPS TIL TILBEREDNING

  1. For at gøre sommerrullerne nemme at rulle, skal alle grøntsager skæres i stykker af samme størrelse og længde.

  2. Hvis du vil spise sommerrullerne som en hovedret i stedet for en snack, kan du tilføje 100-150 g protein (f.eks. hakket kød, bøfstrimler, rejer, tofu) pr. person. Du kan tilberede proteinerne, som du vil - jeg foretrækker dem stegt.

  3. Sænk kun rispladerne meget kort ned i varmt vand. De kan være lidt "hårde", når du tager dem op af vandbadet. Risblade, der har ligget i blød for længe, kan ikke længere rulles og vil blot klumpe sig sammen.


TRIN 1

Før du ruller:

Vask salat, grøntsager, spirer og krydderurter godt, og lad dem dryppe af. Skær gulerødder, agurk og peberfrugt i lige store stykker. Brug kun bladene på krydderurterne.

Valgfrit: Steg proteinerne (f.eks. hakket kød) på en varm pande, og krydr med lidt fiskesauce.

TRIN 2

Lav dippingsaucen:

Tilsæt ca. 1 spsk. limesaft, 1 spsk. fiskesauce og 3 spsk. hakkede jordnødder til den søde chilisauce, og bland godt. Smag til med mere limesaft, fiskesauce eller sukker. Dippens konsistens kan også fortyndes med lidt varmt vand, alt efter hvad du foretrækker.

TRIN 3

Rul sommerrullerne:

Nu, hvor vi er færdige med at skære og tilberede alle ingredienserne og har lavet dippesaucen, kan vi begynde at rulle:

Det gør du ved at fylde en stor skål med varmt vand og fugte 1 risark i ca. 15 sekunder, mens du hele tiden vender det. Læg rispladen på en stor tallerken eller et bord, og læg den nederste tredjedel i midten med salat, hakkede grøntsagsstave, krydderurteblade og protein (valgfrit). Fold siderne ind til venstre og højre, fold den nederste tredjedel af rispapiret ind over ingredienserne, og rul forsigtigt, men stramt sammen.

Servér med den hjemmelavede chilidip og god appetit!

×