Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

.

Opskrift nr. 13

NUDLER I KARRY MED KYLLING (KAO SOI)

Kao Soi - en lækker karryret - findes i hele Sydøstasien. Kao Soi Gai er dog en specialitet i Chiang Mai, en by i det nordlige Thailand. Kyllingen koges i en cremet, krydret-sød bouillon og serveres derefter på kogte ægnudler og pyntes med sprøde, stegte nudler. Smagen er afbalanceret og ikke for stærk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få nye familieopskrifter.

God fornøjelse med madlavningen!

God fornøjelse med madlavningen!

Instruktioner til madlavning

Anstrengelse: Let

Forberedelse: 35 min.

Samlet tid: 35 min.

INGREDIENSER TIL 4 PORTIONER

  • 1 kg kyllingelår

  • 25 portioner små tørrede æggenudler

  • ¼ kop lys sojasauce

  • ½ spiseskefuld stødt havsalt

  • 1½ spiseskefuld mørk, sød sojasauce

  • 3 kopper tyk kokosmælk

  • 7 kopper tynd kokosmælk (3½ kopper tyk kokosmælk blandet med 3½ kopper vand)

  • 2 kopper olie til stegning af nudler

  • 10 kopper vand til blanchering af nudler

Salat:

Syltet salat, syltede skalotteløg, stødt chili stegt i olie, kvarte limefrugter

Syltede grøntsager:

500 g syltet salat, 500 g skalotteløg, 2 kopper eddike, 2 spiseskefulde sukker, 1 spiseskefuld stødt havsalt


TRIN 1

Rens kyllingen, og dup den tør. Skær den i mundrette stykker, og sæt den til side i en skål. Varm den tynde kokosmælk op i en gryde ved middel varme. Tilsæt salt, og fortsæt med at varme, indtil kokosolien flyder op til overfladen.

TRIN 2

Fjern olien fra overfladen, ca. ½ kop, og læg den i en wok. Varm wokken op, og tilsæt karrypastaen. Rør rundt, til det dufter, og kom så blandingen tilbage i kokosmælksgryden. Tilsæt kylling i skiver, og kog, til kyllingen er mør. Tilsæt den tykke kokosmælk. Smag til med lys og mørk sojasauce. Smag til, og juster om nødvendigt. Tilsæt salt, hvis det ikke længere smager af salt.

TRIN 3

Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt de 23 portioner pasta, og blanchér dem, så de bliver bløde. Steg 2 portioner nudler i medium olie, indtil nudlerne er sprøde og gule. Fjern derefter nudlerne for at dræne overskydende olie. Når de er afkølet, lægges de stegte nudler over i en gryde, og låget lukkes for at bevare den sprøde konsistens.

TRIN 4

Vask og afdryp salaten for at forberede de syltede grøntsager. Skær den i små stykker. Skræl, kvartér og halver skalotteløgene, og læg dem til side i en skål. Kom eddike, sukker og salt i en gryde. Varm op, indtil alle ingredienserne er opløst. Hæld saucen i skålen med salat og skalotteløg. Det er bedst at lade den trække en dag eller mindst 2 timer.

TRIN 5

Ved servering lægges de blancherede nudler i en skål. Tilsæt kylling og suppe til nudelskålen. Drys med stegte nudler. Servér med syltet salat, syltede skalotteløg og stødt chili stegt i olie.

×