Retter til sommeren

Cooking with Bell: Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - den perfekte sommerret til familien

.

Opskrift nr. 1

Pad Thai: Familieretten fra Thailand

I den første opskrift i vores serie "Sommerretter - rundt om i verden" er Bell tilbage i køkkenet for at tilberede en enkel, men smagfuld ret. Denne opskrift er et solidt måltid for hele familien, som er let at tilberede med friske ingredienser.

Få flere familieopskrifter ved at abonnere på vores

God fornøjelse med madlavningen!

Pad Thai: Tilberedningsvejledning

Den originale opskrift bruger syltede radiser, som tilsættes på panden, men det kan også udelades.

  1. Læg risnudlerne i blød: Læg risnudlerne i blød i lunkent vand i 15 minutter.

  2. Forbered ingredienserne: Skræl skalotteløgene, halver dem, og skær dem i fine ringe. Vask og rens forårsløgene, skær de grønne dele i 3 cm lange stykker og halver dem på langs, hak den hvide del fint. Pil og hak hvidløget fint.

  3. Forbered tofu og æg: Skær tofuen i 5 mm store tern. Pisk æggene i en skål. Vask mungbønnespirerne, og lad dem dryppe af. Hak jordnødderne groft, og skær limen i ottendedele.

  4. Lad nudlerne dryppe af: Hæld vandet fra nudlerne, og lad dem dryppe af.

  5. Forbered saucen: Bland kokosblomstsukker, tamarindpasta, fiskesauce og røde chiliflager sammen med 200 ml vand i en skål.

  6. Varm panden op: Varm en pande (helst en non-stick-pande med lave sider, 28 cm Ø) op ved middel varme, og tilsæt 2 spsk. olie. Sautér skalotteløg og den hvide del af forårsløget, og tilsæt hvidløg efter 30 sekunder. Sørg for, at intet bliver brunt.

  7. Steg tofuen: Tilsæt tofuen, og steg den i yderligere 30 sekunder under omrøring med en træspatel.

  8. Tilsæt nudlerne: Tilsæt nudlerne, og bland det hele godt. Hæld to tredjedele af saucen i, og bland godt igen. Pastaen skal nu være blød, men ikke grødet (den skal ikke længere være sej). Tilsæt resten af saucen efter behov.

  9. Steg rejerne: Brug en træspatel til at skubbe pastablandingen over på den ene halvdel af panden. Tilsæt et skvæt olie til den frie plads, og steg rejerne på begge sider i 30 sekunder. Tilsæt dem til pastaen.

  10. Gør æggene klar: Tilsæt endnu et skvæt olie til den åbne overflade, hæld æggeblandingen i, lad den sætte sig kortvarigt, og bryd den op med en spatel (den skal ligne et røræg mere end en omelet). Når det har sat sig, blandes det med pastablandingen.

  11. Spis op og server: Tilsæt derefter mungbønnespirer, jordnødder og den grønne del af forårsløgene, bland det hele godt, og steg videre, indtil forårsløgene er blevet lidt bløde. Fordel retten på fire tallerkener, og krydr evt. med lidt chiliflager. Servér med limebåde til at dryppe over.

Pad Thai

Stegte thailandske nudler

Introduktion

Pad Thai er en ikonisk ret, som glæder enhver besøgende i Thailand. Vores opskrift tager dig med ind i en verden af bløde nudler, kombineret med knasende peanuts og en sød og krydret sauce, afsluttet med frisk purløg, bønnespirer og saftige rejer. Vi har undersøgt de asiatiske køkkeners hemmeligheder og bringer essensen af denne uimodståelige ret direkte hjem til dig.

Historien om Pad Thai

I 1939, da Thailand udsprang af det tidligere Siam, igangsatte premierminister Phibun en dybtgående national bevægelse. Denne ændring formede ikke kun landets identitet, men påvirkede også det thailandske folks spisevaner. I løbet af den nationale vækkelse erstattede de traditionelle thailandske risnudler deres modstykker af hvede, en ingrediens af kinesisk oprindelse, i landets gryder.

Kulinarisk innovation

Resultatet blev en ret, der lovede mere end bare kulinariske lækkerier: Pad Thai. Navnet afspejler både kulinarisk innovation og patriotisk stolthed, da "pad" betyder stegt på det thailandske sprog. Denne kulinariske nydelse bærer Thailands ånd og legemliggør enheden af tradition og kulinarisk innovation.

Vores opskrift

Vores Pad Thai-opskrift bringer den autentiske smag af Thailand direkte ind i dit køkken. Lad dig fortrylle af de bløde nudler, de sprøde jordnødder og den søde og krydrede sauce. Kombineret med frisk purløg, bønnespirer og saftige rejer vil denne ret helt sikkert blive en favorit i din husholdning.

En kultur af kulinariske lækkerier

Pad Thai er mere end bare en ret - det er et stykke thailandsk historie og kultur. Prøv vores opskrift, og oplev den unikke kombination af tradition og kulinarisk innovation, som gør Pad Thai så uimodståelig.

×