Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

.

Opskrift nr. 14

Thai snack-dip

Nam prik er en slags chili-baseret sauce eller dip, som findes i hele Thailand. Nam prik ong er en version fra det nordlige Thailand, lavet med tørrede chilier, hakket svinekød og tomater. Den er ikke ligefrem subtil: Hvis du tager en skefuld af dippen sammen med et stykke kål eller agurk, får du et sus af varme. Men du bliver ved med at spise alligevel - det er bare for lækkert. Krydderiet kombineres smukt med den syrlige og salte smag. Konsistensen er tyk, men ikke for tør.

Få flere familieopskrifter ved at abonnere på vores nyhedsbrev.

God fornøjelse med madlavningen!

God fornøjelse med madlavningen!

Instruktioner til madlavning

Anstrengelse: Let

Forberedelse: 20 min.

Samlet tid: 55 min.

INGREDIENSER TIL 2 PORTIONER

  • 5 store tørrede chilier uden kerner, udblødt i vand og presset tørre, finthakket

  • 1½ spiseskefuld citrongræs, finthakket

  • ¼ kop skrællede skalotteløg, finthakket

  • 1½ spiseskefuld pillet hvidløg, hakket

  • 2 teskefulde fint havsalt

  • ¼ spiseskefuld pillet hvidløg, finthakket

  • 1 fermenteret sojabønneblad, grillet over bål

  • ¼ kop svinekød, finthakket

  • 1 kop små tomater, halveret

  • ½ kop vand

  • 1 koriander, finthakket

  • 1 forårsløg, finthakket

  • 2 spiseskefulde vegetabilsk olie

Valg affriske grøntsager: agurk, slangebønne, akacie,

Valg afkogte grøntsager: slangebønne, aubergine, vandspinat, græskar,


TIPS TIL TILBEREDNING

  1. Fermenterede sojabønneblade er sojabønner, der har gennemgået en fermenteringsproces og er soltørret i runde blade. Det kan bruges som erstatning for rejepasta.

  2. Hvis man ikke kan få fat i fermenterede sojabønner, kan man bruge 1 teskefuld rejepasta eller 3 spiseskefulde sorte, saltede sojabønner. Den salte smag kan reduceres ved at vaske dem i vand først.

  3. Tomaterne i denne ret er de små tomater, der dyrkes i det nordlige Thailand. De kommer i klaser, der ligner ærteauberginer. Smagen er mere syrlig end normale tomater. Cherrytomater kan bruges som erstatning, men skal krydres med tamarindsaft for at give en syrlig smag.


TRIN 1

Knus chilierne med citrongræs og salt. Tilsæt skalotteløg, hvidløg og fermenterede sojabønneblade i små stykker, og stød, indtil blandingen er godt blandet. Tilsæt tomaterne, og knus dem let, så de blandes med chilipastaen. Tilsæt svinekødet, og bland det godt.

TRIN 2

Varm olien op i wokken. Tilsæt hakket hvidløg, og lad det stege, til det dufter. Tilsæt chilipasta, og rør godt rundt ved lav varme. Tilsæt vand, og rør, indtil konsistensen bliver blank, næsten tør og pastalignende.

TRIN 3

Anbring i en skål, drys med koriander og forårsløg. Server med friske eller kogte grøntsager eller begge dele sammen med svinekødsknæk.

×