Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

.

Opskrift nr. 16

VARM OG SUR SUPPE
MED KYLLING - NORDISK STIL

Forestil dig den lækre kyllingesuppe, som er meget traditionel i Tyskland: dampende varm, fyldig, trøstende, lækker. Kombiner dette med friske thailandske urter som citrongræs, galangaløg og søde skalotteløg - samt varme nordthailandske krydderier. Resultatet er Yum Jin Gai! Kyllingen er mør og vidunderligt velduftende. Retten ligner Tom Yum Gai, men har mindre suppe og er ikke så tyk. Mens Tom Yum måske er et grundkursus i krydrede thaisupper, er Yum Jin Gai en seriøs lektion. Den syrlige smag dominerer den let krydrede og salte smag. Retten dufter af vietnamesisk koriander og de andre ingredienser fra dressingen.

Abonner på vores nyhedsbrev for at få flere nye familieopskrifter.

God fornøjelse med madlavningen!

God fornøjelse med madlavningen!

Instruktioner til madlavning

Anstrengelse: Let

Forberedelse: 20 min.

Samlet tid: 45 min.

INGREDIENSER TIL 2 PORTIONER

  • 300 g kyllingebryst

  • 1 stilk citrongræs, skåret i korte stykker

  • 3 blade af kaffirlime, revet

  • 5 skiver galangal, skåret i tynde skiver

  • 4 kopper vietnamesiske korianderblade

  • 1 lang koriander (20 g), grofthakket

Dressing: Pisk alle ingredienserne fint sammen.

1 grofthakket stor tørret chili, ristet

1 teskefuld stødt havsalt

3 spiseskefulde pillede skalotteløg, finthakkede og ristede

1/2 spiseskefuld pillet hvidløg, finthakket og ristet

2 spiseskefulde limesaft

1 spiseskefuld fiskesauce

3 kopper vand

2 hakkede store tørrede chilier, ristede


TRIN 1

Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt kyllingen, og kog den, til den er færdig. Tag kyllingen op og lad den køle af. Træk kyllingen ud i små stykker, og læg den i en skål. Si den kogte kyllingefond over i en anden gryde.

TRIN 2

Varm kyllingefonden op ved middel varme. Rør de knuste dressingingredienser i, og kog videre, indtil de dufter. Tilsæt galangal, citrongræs og kaffirlimeblade. Bring det i kog, og tilsæt kyllingen. Rør godt rundt.

TRIN 3

Smag til med limesaft og fiskesauce, og smag til. Tilsæt vietnamesisk koriander og lang koriander. Rør godt rundt, og tag det af varmen.

TRIN 4

Server i en skål, og drys med stegte chilier og vietnamesisk koriander.

×