Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien
.
RISTET KYLLING MED SPRØDE CASHEWNØDDER
Gai Pad Med Ma-Muang - Gode ting tager tid. De sprøde cashewnødder kendetegner denne opskrift. Der vokser vidunderlige cashewnødder i Thailand, som her glaseres med saucen, så de bliver skinnende, men ikke for klistrede. Løgene er godt kogte. Rettens samlede smag er afbalanceret.
Abonner på vores nyhedsbrev for at få flere nye familieopskrifter.
God fornøjelse med madlavningen!
God fornøjelse med madlavningen!
Instruktioner til madlavning
Anstrengelse: Let
Forberedelse: 15 min.
Samlet tid: 30 min.
INGREDIENSER TIL 2 PORTIONER
-
300 gram kyllingebryst
-
½ spiseskefuld mørk, sød sojasauce
-
1 spiseskefuld mel til alle formål
-
1 kop ristede cashewnødder
-
1 kop pillede løg, skåret i kvarte i 10 cm tykke stykker
-
1 forårsløg, hakket i 5 cm lange stave
-
1 sporechili, skåret diagonalt
-
1 ristet stor tørret chili, hakket i 2 cm stykker
-
½ kop vegetabilsk olie til stegning
Sauce på panden
-
2 spiseskefulde stegt chilipasta (nam prik pao)
-
1½ spiseskefuld pillet hvidløg, finthakket
-
4 spiseskefulde vand
-
1 spiseskefuld fiskesauce
-
2 teskefulde tamarindpasta
-
1 spiseskefuld vegetabilsk olie
TIPS TIL TILBEREDNING
-
Hvis du køber færdiglavet stegt chilipasta på dåse, skal du vælge de mindre krydrede varianter og krydre dem med tamarindpasta.
-
Løg skal kun steges kort ved høj varme i 20 til 30 sekunder, før panden straks tages af varmen. Ellers bliver løgene bløde.
-
Grøn, gul og rød peberfrugt i tern kan tilsættes for at få en mere næringsrig, farverig og velsmagende ret.
TRIN 1
Tilbered sovsen ved at varme olien op i en stegepande ved middel varme. Tilsæt den stegte chilipasta og vand, og rør godt rundt. Tilsæt derefter fiskesauce og tamarindpasta, og fortsæt med at røre rundt, og sluk derefter for varmen.
TRIN 2
Rens kyllingebrystet, og dup det tørt. Skær det vandret i tynde stykker. Bland kyllingen med den mørke, søde sojasauce i en skål, og lad den marinere i ca. 20 minutter.
TRIN 3
Varm vegetabilsk olie op i en stegepande ved middel varme. Bland kyllingen let med mel til alle formål, og steg den, indtil den er stegt på begge sider. Tag kyllingen op, og lad den dryppe af.
TRIN 4
Varm saucen op på en pande ved lav til middel varme under omrøring, tilsæt kyllingen, og rør godt rundt. Tilsæt løg, røde chilier og forårsløg, og rør rundt, til alle ingredienserne er blandet godt sammen. Øg varmen, tilsæt cashewnødderne, og steg dem kort, og sluk derefter for varmen.
TRIN 5
Servér på en tallerken og pynt med stegte tørrede chilier.