Graviditet

Honning under graviditet

Ernæring

Honning under graviditet

En friskbrygget kaffe og et lækkert rundstykke med honning eller marmelade kan forsøde din morgen. Især under graviditeten bør du forkæle dig selv med afslappende og behagelige stunder. Men er honning overhovedet tilladt under graviditeten? Svaret er ja, men i moderate mængder!

Graviditet

Honning under graviditet

Da jeg startede min virksomhed under min graviditet, opdagede jeg styrken ved at spise sundt. Hver eneste bevidste beslutning til fordel for nærende mad styrkede ikke kun mit velbefindende, men lagde også grunden til mit barns sundhed. Sund mad under graviditeten hjælper din baby med at få en sund start på livet."

- Bell Kink

Grundlægger af Studio Belize®

honig-in-der-schwangerschaft

Honning under graviditet

Indhold

  1. Honning - naturens gyldne delikatesse
  2. Kan jeg spise honning under graviditeten?
  3. Honningens mange anvendelsesmuligheder
  4. Honning mod hoste
  5. Naturlig sårheling med honning
  6. Honning under graviditet - FAQ

1. Honning - naturens gyldne delikatesse

Honning har været et værdsat naturprodukt i tusinder af år og er blevet brugt som sødemiddel og endda som betalingsmiddel i mange kulturer. Bihonning er et af de ældste naturmidler af animalsk og vegetabilsk oprindelse og er blevet brugt til at behandle forskellige lidelser. Selv i dag er honning stadig indeholdt i nogle lægemidler og er et populært husholdningsmiddel.

Ingredienser i honning:







- K-vitamin - Vitaminer fra B-gruppen - C-vitamin - Calcium - Magnesium - Jern

Fordele ved honning:




- Fremmer væksten af tarmbakterier - Understøtter en sund tarmflora - Lindrer betændelse i mund og hals gennem antibakterielle stoffer

2. Kan jeg spise honning under graviditeten?


Der er ingen generelle indvendinger mod honning under graviditeten. Du kan fortsætte med at nyde varm mælk med honning eller smøre det på dit morgenbrød. Selv ikke-industrielt forarbejdet honning fra biavlere betragtes generelt som sikker.

wickeltisch
Puslebord
Sikker og smuk - med puslebordsmåtte

Vigtige bemærkninger:




- Brug sukker, sirup, brun farin og tykke frugtsafter sparsomt - Op til 40 gram sukker om dagen er tilladt (ca. 30 vingummibamser eller en halv plade chokolade) - For meget sukker kan belaste blodsukkerniveauet og føre til graviditetsdiabetes

3. Den alsidige brug af honning

Pære- og valnøddemüsli med honning


En afbalanceret kost er vigtig under graviditet og amning. Start din dag med en næringsrig morgenmad:

wickeltisch
Puslebord
Sikker og smuk - med høje sidevinger

Ingredienser (til 1 portion):











- 2 spsk. havregryn - 2 tsk. hakkede valnødder - 2 tsk. sesamfrø - 2 tsk. honning - 2 pærer - 2 tsk. citronsaft - 300 g yoghurt naturel - ½ tsk. kanel Tilberedning: Rist havregryn, valnødder og sesamfrø på en pande uden olie. Tilsæthonning, og lad det karamellisere kortvarigt. Mens blandingen køler af, skæres pærerne i tern og drysses med citronsaft. Smag yoghurten til med kanel, og tilsæt den afkølede nødde-, havregryns- og honningblanding samt pærestykkerne.

Læbepomade med honning


Læbepomaden hører hjemme i hospitalstasken, da tørre læber er almindelige under fødslen. En honningbalsam til læberne er nem at lave selv:

Ingredienser:






- 30 ml mandelolie - 1 tsk. honning - 10 g bivoks Tilberedning: Smelt ingredienserne ved svag varme, og rør grundigt rundt i blandingen. Hæld det hele i et sterilt glas, og lad det køle af. Forsegl først derefter beholderen. Læbepomaden med honning kan holde sig i fire til seks måneder.

wickeltisch
Puslebord
Sikker og smuk - kan udvides modulært

4. Honning mod hoste


Mange kvinder tyer gerne til husråd under graviditeten, da nogle lægemidler ikke kan tages. Varm mælk med honning kan hjælpe mod hoste, hæshed og forkølelse. Sørg for, at mælken ikke er for varm (ca. 35-40 °C), så enzymerne og de helbredende ingredienser bevares.

5. Naturlig sårheling med honning

Sår kan opstå efter fødslen. Honning kan fremme sårheling, f.eks. ved ar efter kejsersnit, efter at den første sårheling er afsluttet. Honning menes at have en antibiotisk effekt og bruges i stigende grad inden for det medicinske område. Medicinsk honning kan hjælpe på åbne sår, forbrændinger og ældre ar. Spørg din læge eller jordemoder om en mulig honningbehandling.

wickeltisch
Puslebord
Sikkert og smukt - til brug efter bleperioden

6. Honning under graviditet - FAQ

Kan man spise honning under graviditeten?

Hvis din graviditet er sund, er der generelt ikke noget til hinder for at spise honning i moderate mængder.


Hvor meget honning kan man spise under graviditeten?

Op til 40 gram sukker om dagen er tilladt.


Hvornår og hvorfor må man ikke spise honning under graviditeten?

For meget sukker kan belaste blodsukkeret og føre til graviditetsdiabetes. Du behøver ikke at opgive alt, når du er gravid. Der er masser af lækkerier, du kan forkæle dig selv med.

Denne artikel

Oplysningerne i denne artikel er indhentet fra pålidelige, specialiserede og offentligt tilgængelige kilder. De anbefalinger og råd, der gives, er ikke tænkt som en erstatning for lægehjælp fra kvalificerede specialister. Du bør altid konsultere din læge, hvis du har spørgsmål til dit helbred eller for at få en diagnose og behandling.

Også interessant: Datoer under graviditeten

×