Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

Opskrift nr. 9

Klistrede ris med mango - thai-stil

Mango sticky rice er absolut en af mine yndlingsdesserter. Den smager bedst med friske thailandske mangoer (i Tyskland sælges de som "flyvende mangoer") og ved stuetemperatur.

Der er to måder at lave denne dessert på. Den første er den autentiske version med thailandske klistrede ris, som skal udblødes og dampes på forhånd. Den anden og hurtigere version er med risbudding eller sushiris; her koges risene blot i en gryde. Her laver vi den anden version. Den første version kan findes her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få nye familieopskrifter.

God fornøjelse med madlavningen!

God fornøjelse med madlavningen!

Instruktioner til madlavning

Anstrengelse: Let

Forberedelse: 10 min.

Samlet tid: 20 min.

INGREDIENSER TIL 2-3 PORTIONER

  • 100 g risengrød

  • 1 frisk, moden mango

  • 4 spsk sukker

  • 1/2 - 1 tsk salt

  • 250 ml kokosmælk

  • Lidt mynte og hakkede peanuts som pynt (valgfrit)


TIPS TIL TILBEREDNING

  1. Vask risengrøden mindst 4 gange for at fjerne overskydende stivelse

  2. Risbuddingen skal være klistret, men ikke klumpet


TRIN 1

Vask 100 g risengrød i koldt vand flere gange, og bring det derefter i kog i en tildækket gryde med 130 ml koldt vand. Så snart vandet bobler lidt, skal du straks reducere varmen til 30 % og koge, indtil alt vandet er absorberet af risene. Tag derefter gryden med ris af varmen, og lad den simre i yderligere 10 minutter med låget på.

TRIN 2

I mellemtiden varmes kokosmælk, sukker og salt op i en gryde ved middel varme. Lad det boble let i ca. 10-15 minutter, og tilsæt lidt sukker eller salt, hvis det ønskes.

TRIN 3

Læg de kogte ris (de må ikke længere være al dente!) i en skål, og tilsæt ca. 90 % af kokosmælksdressingen; gem resten af kokosmælken i en lille kop til senere. Bland nu forsigtigt risene med kokosmælksdressingen (silikonespatler er ideelle til dette), og lad dem stå i ca. 15 minutter.

TRIN 4

Læg lidt klistrede ris i en dessertskål, top med friske mangostrimler, og pynt eventuelt med knuste jordnødder og et mynteblad. Dryp lidt kokosmælksdressing over, lige inden du nyder det. God appetit!

×