Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien
Risnudler med krydret svinekødssauce
Den er krydret, syrlig, fuld af urter og svinesmag, men også let og mættende på samme tid. Den ser så enkel ud, men den er fuld af smag. Suppen har en tyk konsistens på grund af tomaterne. Svine- og oksekød er møre og passer perfekt sammen med tomaterne. Retten dufter af fermenterede sojabønneblade og er ikke for krydret.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få nye familieopskrifter.
God fornøjelse med madlavningen!
God fornøjelse med madlavningen!
Instruktioner til madlavning
Anstrengelse: Let
Forberedelse: 20 min.
Samlet tid: 45 min.
INGREDIENSER TIL 6 PORTIONER
-
500 gram hakket kød
-
500 gram svineribber, skåret i små stykker
-
500 gram hakket oksekød
-
1½ svineblod, skåret i stykker på 2,5 x 2,5 cm
-
12½ kopper vand
-
3 kopper lokale små tomater, kernerne fjernet og halveret
-
10 tørrede bomuldstræblomster
-
¼ kop forårsløg og koriander, finthakket
-
1 spiseskefuld stødt havsalt
-
¼ kop vegetabilsk olie
-
1 kg dampede risnudler
-
500 g bønnespirer, trevlede haler fjernet
-
1 kop syltet salat, hakket og sauteret i olie
-
4 spiseskefulde stegt hvidløg
-
Et par friturestegte, tørrede bird's eye-chilier eller stødte chilier stegt i olie
-
5 limebåde
Karrypasta: Knus alle ingredienserne fint sammen.
-
7 store tørrede chilier, uden kerner, udblødt i vand og presset tørre, finthakket
-
1 teskefuld stødt havsalt
-
3½ spsk. skrællet skalotteløg, finthakket
-
1½ spiseskefuld pillet hvidløg, finthakket
-
1½ spsk galangal, finthakket
-
3 spsk citrongræs, finthakket
-
2 spiseskefulde frisk gurkemeje, finthakket
-
1 teskefuld korianderrødder, finthakket
-
4 spiseskefulde ristede, fermenterede sojabønneblade, fint knust
TIPS TIL TILBEREDNING
-
Server med 2-3 bundter risnudler (kanom jeen) ved at hælde suppen over nudlerne, drys med koriander, forårsløg og stegt hvidløg.
-
Læg bønnespirer og syltet salat på en sidetallerken sammen med lime. Risnudlerne kan også serveres sammen med suppen i en separat skål. Bønnespirer, syltet salat og andet pynt kan også serveres i en lille separat skål.
-
Server de stegte bird's eye-chilier (eller oliestegte stødte chilier) i en lille skål for at få en ekstra syrlig og krydret smag.
-
Flæskesvær kan bruges som pynt.
-
Thai sida-tomater er at foretrække til denne ret, da de smager bedre end andre tomatsorter på grund af deres søde og syrlige smag.
TRIN 1
Lad svineribberne simre med 12 kopper vand i en gryde, indtil de er møre. Læg bomuldsblomsten i blød i vand, pres den tør, og skær den i halve med hånden.
TRIN 2
Steg karrypastaen i en wok med lidt olie, indtil den dufter. Tilsæt svinekød og oksekød. Rør rundt, så det blandes godt. Tilsæt ½ kop vand, og kog videre. Når kødet er kogt, tilsættes tomater og bomuldstræer. Steg det godt igennem.
TRIN 3
Tilsæt blandingen til ribssuppen. Tilsæt svineblod. Bring det i kog en gang, indtil det dufter, og skru derefter ned for varmen. Lad det simre, indtil svinekød, oksekød og ribben er møre.
TRIN 4
Salt og smag til. Den salte smag skal dominere.