Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

.

Opskrift nr. 21

Thai svinekødssalat med ristede ris

Larb er en thailandsk salat. Ikke en grøntsagssalat som normalt, men en kødsalat. Det hakkede svinekød er vidunderligt krydret med fiskesauce, chiliflager, limesaft og ristede klistrede ris, som giver kødet en sprød konsistens. Det hakkede svinekød er derfor mørt og klistrer ikke sammen. Den krydrede smag dominerer den salte smag efterfulgt af den syrlige smag. Konsistensen er ikke for tør med en smag af ristede ris. Det hele afrundes med et skønt udvalg af friske krydderurter.

Hvis du vil have flere familieopskrifter, kan du abonnere på vores nyhedsbrev.

God fornøjelse med madlavningen!

God fornøjelse med madlavningen!

Instruktioner til madlavning

Anstrengelse: Let

Forberedelse: 20 min.

Samlet tid: 45 timer.

INGREDIENSER TIL 2 PORTIONER

  • 1 kop hakket svinekød

  • ¼ kop pillede skalotteløg, finthakket

  • 5 spiseskefulde limesaft

  • 2 spiseskefulde fiskesauce

  • 2 spiseskefulde lang koriander, finthakket

  • ¼ kop citronmelisseblade

  • 2 spsk tørrede bird's eye-chilier, ristede og pulveriserede

  • 3 spsk galangal, finthakket, ristet og pulveriseret

  • 2 spiseskefulde ristede ris, finmalet i en blender

  • 2 spiseskefulde forårsløg, finthakket

Friske grøntsager og krydderurter efter smag:

Kål, havebønne, agurk, vietnamesisk koriander, citronmelisseblade, forårsløg, dild


TIPS TIL TILBEREDNING

  1. Det hakkede svinekød i denne ret blandes med limesaft inden tilberedning, derefter presses limesaften ud af svinekødet, og denne saft bruges til at tilberede det hakkede svinekød i en wok. På den måde bliver svinekødet mørt.

  2. Du kan også bruge kylling i stedet for svinekød.


TRIN 1

Bland det hakkede svinekød med 3 spiseskefulde limesaft i en skål, og vend ingredienserne sammen. Pres limesaften ud af det hakkede svinekød, læg det i en wok, og varm det op ved middel varme. Tilsæt det hakkede svinekød, og steg det under omrøring, til det er gennemstegt. Hæld det over i en skål.

TRIN 2

Tilsæt den lange koriander, og rør godt rundt. Tilsæt chili, og bland godt.

TRIN 3

Tilsæt limesaft, fiskesauce og skalotteløg. Bland det hele godt. Smag til for krydderier. Tilsæt de ristede ris, og rør godt rundt. Drys citronmelissebladene over, og rør langsomt rundt.

TRIN 4

Server i en skål, og drys med bird's eye-chili. Server med friske grøntsager og dampede klistrede ris.

×