Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

.

Opskrift nr. 18

BEFUGTET
PORK BELLY

Denne ret har kinesiske rødder og er blevet etableret i det sydlige Thailand. Hver provins i det sydlige Thailand kan have et forskelligt navn for denne ret. I Phuket hedder den "Moo Hong", mens den i Krabi er kendt som "Moo Kong". Svinekødet og skindet er mørt og mørkebrunt i farven. Smagen skal være sød og salt, men aldrig for sød. Det er supernemt og giver dig maksimal smag med minimal indsats!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få nye familieopskrifter.

God fornøjelse med madlavningen!

God fornøjelse med madlavningen!

Instruktioner til madlavning

Anstrengelse: Let

Forberedelse: 10 min.

Samlet tid: 3,5 timer

INGREDIENSER TIL 2 PORTIONER

  • 1 kg svinekød

  • 1 spiseskefuld korianderrødder, finthakket

  • 1½ spiseskefuld pillet hvidløg, hakket

  • 1 teskefuld hvid peber, stødt

  • 1½ spiseskefuld mørk sojasauce

  • 1 spiseskefuld stødt havsalt

  • ¼ kop palmesukker

  • 1 spiseskefuld tamarindpasta

  • 1 spiseskefuld fiskesauce

  • 4 kopper vand


TIPS TIL TILBEREDNING

  1. Svinekæber eller svinenakke anbefales i stedet for svinekam for at få et saftigt og fugtigt resultat.

  2. Denne ret er en god kombination, når den serveres med andre salte retter.


TRIN 1

Stød korianderrødder, hvidløg, peber og salt sammen i en støder og morter, indtil det er glat.

TRIN 2

Vask svinekødet, dup det tørt, og skær det i stykker på 2-3 cm. Bland svinekødet med korianderrod, hvidløg og peberpasta, og tilsæt derefter mørk sojasauce og fiskesauce. Mariner svinekødet i 3 timer eller natten over.

TRIN 3

Steg svinekødet ved høj varme, indtil det er gyldent og duftende, og tag det af varmen.

TRIN 4

Læg svinekødet i en gryde, tilsæt vand (svinekødet skal være helt nedsænket), og kog det ved middel varme, indtil det er mørt. Tilsæt tamarindpasta og sukker. Sænk varmen til medium-lav, og kog videre, indtil svinekødet er mørt, eller indtil vandet er reduceret og tyknet. Sluk derefter for varmen. Server med ris eller andre krydrede karryretter.

×