Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

.

Opskrift nr. 11

Chili-dip (thai-stil)

Nam prik noom er efter min mening en af de mest velsmagende chilidips, du nogensinde vil støde på. "Prik noom" står for den lange, grønne chili-type, som er typisk for den nordlige del af Thailand. Du kan finde den lokalt i næsten alle gode supermarkeder. Generelt har denne dip en mild, aromatisk smag. Chilierne er gennemstegte og har en blød konsistens. Den syltede fisk dufter vidunderligt. Tomater, hvidløg og skalotteløg er godt blandet sammen og giver en god smag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få nye familieopskrifter.

God fornøjelse med madlavningen!

God fornøjelse med madlavningen!

Instruktioner til madlavning

Anstrengelse: Let

Forberedelse: 35 min.

Samlet tid: 35 min.

INGREDIENSER TIL 2 PORTIONER

  • 7 grønne chilier (Prik Noom)

  • 5 thailandske sida-tomater

  • 3 fed hvidløg

  • 6 thailandske skalotteløg

  • 1 spiseskefuld udbenet, fermenteret fisk, finthakket

  • 1 teskefuld fint havsalt

  • 1 spiseskefuld forårsløg, finthakket

  • 1 spiseskefuld koriander, finthakket

Ikke til at spise, kun til madlavning: Bananblad

Friske grøntsager efter smag: agurk, slangebønne, akacie, vingebønne

Kogte grøntsager efter smag: slangebønne, aubergine, vandspinat, bananblomst, agastaspids, agastablomst, græskar, vintermelon

Tilbehør: flæskesvær og kogte æg


TIPS TIL TILBEREDNING

  1. De grønne chilier (prik noom) må ikke være for fint piskede.

  2. Prik yuak (en mere almindelig type spur-chili) kan erstatte prik noom. De skal dog ristes før brug, ellers vil de smage ubehageligt.

  3. Store skalotteløg kan erstattes af små thailandske skalotteløg, men de dufter ikke så meget og er mere fugtige.


TRIN 1

Vask de grønne chilier, skalotteløg, hvidløg og tomater godt, sæt dem til side, og lad dem dryppe af. Grill eller steg grøntsagerne, indtil de er gennemstegte. Pil de grønne chilier, skalotteløgene og hvidløgene grundigt.

TRIN 2

Tør det forberedte bananblad af, læg den hakkede fermenterede fisk på bladet, og pak det helt ind et par gange. Steg den derefter, indtil den dufter.

TRIN 3

Hak de grønne chilier, skalotteløg, hvidløg og salt groft. Tilsæt den fermenterede fisk og tomaterne. Mos det godt.

TRIN 4

Drys forårsløg og koriander over i en skål. Rør rundt og bland godt. Server med kogte eller friske grøntsager, flæskesvær og kogt æg efter eget valg.

×