Lav mad med Bell:

Sammen laver vi et autentisk thailandsk måltid - perfekte retter til familien

.

Opskrift nr. 19

Thai-karry med svinekød (krydret)

Hvis du går forbi en gadebod i det sydlige Thailand, vil du også finde moo kua gling i en stor skål. Det ser måske harmløst gult ud, men det er virkelig stærkt krydret. For mig er det et had-kærlighedsforhold mellem den utrolige smag og det stærke krydderi. Navnet kua gling (steg og rul rundt uden olie) kommer fra tilberedningsmetoden, hvor svinekødet steges uden olie, indtil det er kogt. Derefter tilsættes karrypastaen og sauteres, indtil blandingen er tør og kan "rulles" rundt på panden. Svinekødet er mørt. Denne ret er velduftende og tør, mens karrypastaen er aromatisk. Den salte smag dominerer den krydrede smag og er ikke sød.

Hvis du vil have flere familieopskrifter, kan du abonnere på vores nyhedsbrev.

God fornøjelse med madlavningen!

God fornøjelse med madlavningen!

Instruktioner til madlavning

Anstrengelse: Let

Forberedelse: 15 min.

Samlet tid: 40 timer.

INGREDIENSER TIL 2 PORTIONER

  • 500 gram svinekød

  • 5 unge kaffirlimeblade, finthakket

  • 1 rød chilispore, skåret diagonalt

Grøntsager

  • Bitre bønner,

  • Look Nieng (Djenkol-bønnefrugt),

  • frø af blytræ og unge blade,

  • slangebønner,

  • vingede bønner,

  • agurk

  • tigergræs,

  • unge blade af cashewnøddetræet

  • figner

Karrypasta (pisk alle ingredienser sammen)

  • 30 store tørrede chilier, uden kerner og udblødte, overskydende vand presset ud, finthakket

  • 2 teskefulde havsalt

  • 3 spiseskefulde skalotteløg, finthakket

  • 2 spiseskefulde hvidløg, finthakket

  • 1½ spiseskefuld finthakket galangal

  • ¼ kop citrongræs, finthakket

  • 1 spsk kaffir limeskal, finthakket

  • 1½ spiseskefuld gurkemeje, finthakket

  • 10 peberkorn

  • 1 spiseskefuld af sæsonens rejepasta


TIPS TIL TILBEREDNING

  1. Karrypastaen har allerede en meget stærk smag, så det er ikke nødvendigt at krydre retten yderligere.

  2. Der bruges heller ikke sukker i denne ret.

  3. Kaffirlimebladene skal være unge, så deres smag ikke overdøver karrypastaen.


TRIN 1

Vask svinekødet, og dup det tørt. Skær det i tynde skiver. Steg svinekødet ved middel varme uden olie, indtil det er tørt. Tilsæt karrypastaen, og rør, til den er godt blandet og dufter. Sluk for varmen, og drys kaffirlimbladene over, og bland godt.

TRIN 2

Anret på en tallerken, og pynt med rød chili i tynde skiver. Servér med varme, dampede ris og et udvalg af friske grøntsager.

×